Rebekka

Ik ben Rebekka te Mebel, gelukkig getrouwd met mijn lieve man Mark te Mebel en samen zijn we de trotse ouders van onze 4 kinderen. Na mijn MAVO ben ik verpleegkunde gaan studeren. Tijdens mijn studie kreeg in lichamelijk klachten waardoor mijn droom om op de kinderafdeling in het ziekenhuis te gaan werken uiteen spatte. In deze tijd zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had een erg laag zelfbeeld en was volgens mijzelf te dik. Ik ben toen erg gaan lijnen wat uiteindelijk zo ver ging dat ik nog een banaan op een dag at. Ik ging leugens vertellen tegen mijn ouders zodat ik niet hoefde te eten, ik ging overmatig sporten en bewegen. Uiteindelijk was ik zo ver dat het leven van mij niet meer hoefde. Maar door mijn sterke vertrouwen en geloof in God heeft mij dat ervan weerhouden. Mijn vader en mensen om mij heen vertelden dat dit niet was wat God wilde met mijn leven, Hij vond mij mooi zoals Hij mij geschapen had. Toch bleef ik het onzekere meisje dat zichzelf niet mooi vond maar ik ging wel weer wat meer eten.

Tijdens mijn stages kwam ik in aanraking met de psychiatrie, de psyché van de mens. Dit heeft mijn hart geraakt. Een jaar na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik gaan werken als thuisbegeleider, ik kwam in gezinnen met problemen van allerlei aard, denk aan opvoedkundige problemen, psychiatrische stoornissen, verslavingsproblematiek, problemen met dagstructuur, plannen van de dag en financiën. Mijn interesse werd gewekt door mensen die steeds weer terug vielen in oude patronen die eerst opgelost leken te zijn. Erna heb ik een 3 jarige studie psychosociaal therapeut gevolgd en ook nog een specialisatiejaar gedaan voor kindertherapie. Uitgebreid met diverse cursussen waaronder: relatietherapie, beeldcommunicatie en een jaar PSBK ( Psycho Sociale Basis Kennis) zodat mijn cliënten bij de zorgverzekeraars vergoeding kunnen aanvragen.

In mijn studie waarin ik erg naar mijzelf moest gaan kijken ben ik in het derde jaar in therapie gegaan bij Bureau de Roos, daar waar ik ook mijn studie heb gevolgd. Ik kwam daar tot ontdekking waarom ik mijzelf niets waard vond en leerde ik dat ik er mocht Zijn. ‘Wie ben ik eigenlijk?’ Toen kwam ik erachter dat ik mijzelf niet eens kende en mij totaal wegcijferde. Dit was niet alleen mijn probleem maar ook dat van mijn man en kinderen. Erg dankbaar ben ik tot op de dag van vandaag dat deze therapie op mijn pad kwam en dat ik nu zelf een therapeut mag zijn die mee kan voelen en begrijpen waar iemand doorheen gaat. Nu mag ik mensen helpen en daar ben ik erg Dankbaar voor!

Van december 2016 tot september 2017 ben ik naast mijn praktijk werkzaam geweest als buurtcoach. Sinds 2015 ben ik een eigen praktijk begonnen voor psychosociale behandeling. Dit werk doe ik met veel passie. Mensen komen met allerlei problemen op psychisch gebied. Samen gaan we kijken naar je leven en daar waar je pijn zit dit in beeld brengen en verwerken zodat je weer mag gaan ontdekken wie je bent, je eigen IK.

Tijdens de stage periode in mijn opleiding tot psychosociaal therapeut kwam er iemand op mijn pad die zwaar depressief was en die ik mocht gaan begeleiden. Deze cliënt was hoofduitvoeder in de bouw geweest, maar door omstandigheden in zijn leven zat hij nu depressief thuis. Op een dag vroeg ik hem of hij bij ons thuis op zijn tijd en zonder druk misschien weer iets wilde ondernemen. Dit is hij toen langzaam gaan doen. Hij heeft weer dingen van hout gemaakt, mijn praktijk geverfd, helpt mee in het verzorgen van onze dieren, dit alles op zijn eigen tijd en indeling. De combinatie van weer een doel in zijn leven en begeleidende gesprekken hebben er voor gezorgd dat hij zich weer geliefd voelt en voldoening haalt uit het dagelijks leven. Hierdoor is mijn passie voor het creëren van een dagbesteding ontstaan!

Ik hoop dat vele mensen hier hun eigen Ik weer gaan vinden en het gevoel krijgen er te mogen zijn. Dit is mijn diepste verlangen, en daarvoor willen we heel graag onze ruimte en mijn diensten gebruiken. Dat mensen mogen gaan voelen: “waar je Schat is, daar zal ook je Hart zijn’’.

 

Liefs Rebekka