Dagbesteding

Wat kun je verwachten van Dagbesteding Samen Sterk

Gewoon jezelf zijn en Samen zoeken naar je talenten

Bij Dagbesteding Samen Sterk richten we ons op jouw talenten en interesses, op datgene waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om te doen en helpen we jou je hierin verder te ontwikkelen in jouw eigen tempo, zonder druk. Weet jij nog niet goed wat je leuk vindt, wat jouw talenten zijn, dan zoeken we samen met jou naar jouw specifieke mogelijkheden en talenten. Dit doen we met warmte, betrokkenheid en professionaliteit. Wij bieden passende  dagbesteding in een veilige en vertrouwde omgeving. Ons doel is dat jij met voldoening terug kijkt na een dag bij ons, een ontdekking naar je eigen talenten op je eigen niveau. Doordat we ons richten op dat waar jij goed in bent en je daar met plezier mee bezig kunt zijn, kom je beter in je vel te zitten en kunnen we de negatieve cirkel omdraaien naar een positieve cirkel.

Wat biedt Dagbesteding Samen Sterk

Wij bieden dagbesteding die past bij jou, in een landelijke groene omgeving die ruimte biedt voor verschillende bezigheden maar waar je ook tot rust kunt komen en heerlijk in de buitenlucht kunt wandelen. Mogelijkheden bij ons zijn: wegwijs met computers en internet, verzorging van dieren, creëren en bewerken van een moestuin, het werken met hout en folder materiaal dat ingevouwen kan worden. Ook beschikken we over een creatieve ruimte met de mogelijkheid om bijvoorbeeld te breien, haken, tekenen, verven, kaartjes maken, painting, bloemschikken en natuurlijk staan we open voor je eigen ideeën. Daarnaast is er de mogelijkheid om talent te ontwikkelen of uit te oefenen in het maken van versierde taarten, maar ook het bakken van lekkernijen en samen koken en eventueel gezamenlijk te eten.

In een begeleidingsplan spreken we  af op welke manier we jou het best kunnen helpen. De nadruk bij de dagbesteding ligt op: Samen bepalen welke activiteiten jij gaat doen om je talenten verder vorm te geven. We hopen dat je op deze manier weer een positieve dagbesteding hebt die je helpt structuur te krijgen in je dagelijks leven, en op deze manier als je dit wenst weer een stap richting de reguliere werkomgeving kunt maken.
Ieder kwartaal evalueren of je begeleidingsplan nog voldoet aan je gestelde doelen, op basis daarvan bekijken we samen met jou of het nodig is het begeleidingsplan aan te passen. Ook is er de mogelijkheid voor begeleidende gesprekken, bij mij (Rebekka te Mebel) als psychosociaal therapeut , die je helpen dichter bij jezelf te komen, je te leren wie je mag zijn en je zo inzicht krijgt in problemen waar je tegen aan loopt in het dagelijks leven.